Monday, July 4, 2022

Protestat më të mëdha mbarëkombëtare të mësuesve iranianë në 53 qytete

Të enjten, më 11 nëntor 2021, u zhvilluan protestat më të mëdha mbarëkombëtare të mësuesve iranianë në 53 qytete në mbarë vendin. Gratë kishin...

E burgosura politike rezistente bën thirrje për bojkot të zgjedhjeve nga prapa hekurave

E burgosura politike rezistente bën thirrje për bojkot të zgjedhjeve nga prapa hekurave   E burgosura politike rezistente, Maryam Akbari Monfared, ka dërguar një letër nga burgu...

Mësuesit kërkojnë implementimin e Planit të Rankimit

  Mësuesit kanë organizuar disa protesta mbarëkombëtare muajt e fundit. Në të gjitha këto protesta, mësueset femra kanë luajtur një rol të spikatur. Mësuesit iranianë kërkojnë...

Katër të burgosurave politike u shtohen edhe 60 muaj burg

Nga e majta, Parastoo Mo'ini, Zahra Safaei, Forough Taghipour, dhe Marzieh Farsi   Gjykata Revolucionare e Teheranit dha 60 muaj burg shtesë për katër të burgosura...

Një tjetër grevë mbarëkombëtare nga mësuesit iranianë në 100 qytete

Në rreth 100 qytete në 29 provinca të Iranit u zhvillua një tjetër grevë mbarëkombëtare nga mësuesit iranianë të shtunën, 29 janar 2022. Greva mbarëkombëtare...

Një grua e krishterë Fariba Dalir do të vuajë 2 vjet në burgun Evin.

Fariba Dalir, një grua e krishterë, u dërgua në burgun Evin të Teheranit të shtunën, më 16 prill 2022. Gjykata Revolucionare e Teheranit e...

shtatëdhjetë duke përfshirë 40 gra u arrestuan gjatë tubimit paqësor të mësuesve në Teheran

Disa dhjetëra mësues u arrestuan gjatë një tubimi paqësor në Teheran më 21 prill 2022. Mohammad Habibi, zëdhënësi i Lidhjes së Mësuesve në Teheran dhe...

Massoumeh Asgari, mësuese në pension, është zhvendosur papritur në një burg të Karaj-it

Massoumeh Asgari Sipas raporteve të reja nga Irani, autoritetet e burgut Evin në Teheran e transferuan papritmas mësuesen në pension Massoumeh Asgari në burgun Kachouii...

Forcat e sigurisë arrestojnë Gohar Eshghi-n dhe vajzën e saj, Sahar Beheshti

Gohar Eshghi and her daughter Sahar Beheshti Forcat e sigurisë arrestuan Gohar Eshghi-n dhe vajzën e saj, Sahar Beheshti, të mërkurën, më 3 nëntor 2021. Gohar...

Gazetares Elaheh Mohammadi i ndalohet për një vit të raportojë

Gazetares Elaheh Mohammadi, e cila raporton për shoqërinë dhe gratë, i është ndaluar për një vit të shkruajë për shtypin, pas një ankese të...