Monday, July 4, 2022

Sargol Akbari vritet brutalisht me një çekiç hekuri

Një burrë vrau gruan e tij duke e goditur me një çekiç hekuri në Sanandaj, kryeqyteti i provincës iraniane Kurdistan. E reja, Sargol Akbari,...

Zeinab Jalalian privohet nga leja mjekësore në burgun Yazd.

Zeinab Jalalian, e privuar nga çdo mundësi trajtimi mjekësor, marrja e lejes mjekësore ose vizita nga familja e saj, aktualisht është e ndaluar në...

Iran: SDG2, cilat janë perspektivat për te sjelle urine ne zero?

Këtë herë, ne do të shqyrtojmë raportin e Komitetit të Grave të NCRI në samitin e 26 te OKB-së ne Pekin. Ky raport prej 300...

E burgosura politike Leila Chegini torturohet dhe rrihet në burgun Nowshahr në Iran

E burgosura politike Leila Chegini E burgosura politike Leila Chegini, 43 vjeç dhe nënë e dy fëmijëve, po torturohet dhe rrihet në burgun Nowshahr në...

Iran: Autoritetet e burgut të Urmisë nuk e shtrojnë në spital të burgosurën shtatzënë...

Autoritetet e burgut të Urmisë nuk kanë arritur të shtrojnë në spital të burgosuren politike shtatzënë Soada Khadirzadeh për t'iu nënshtruar një skanimi me...

Arrestohen 4 këngëtare që performonin në dasma në Iran.

4 këngëtare femra janë arrestuar në Minab, në jug të Iranit, pasi kanë kënduar në ceremoni martesore. Ebrahim Taheri, prokurori i përgjithshëm dhe revolucionar në...

katër Raportues të OKB-së ndërhyjnë për të ndaluar shkeljen e të drejtave të strehimit...

4 Raportues të OKB-së i shkruan regjimit klerikal në Iran për shkeljen e të drejtave të dy të burgosurve politikë, Fatemeh Mosanna dhe bashkëshortit...

Golrokh Iraee transferohet papritmas nga burgu Amol në burgun Evin

Golrokh Iraee u kthye në Evin më 19 prill E burgosura politike Golrokh Iraee u transferua papritmas nga burgu i Amolit në orën 5 të...

Një punëtore humbi jetën pasi u tërhoq zvarrë në një makineri ëmbëlsirash

Një punëtore 40-vjeçare humbi jetën pasi u tërhoq zvarrë në një makineri ëmbëlsirash. Ngjarja ka ndodhur në një pastiçeri në Babol, në provincën Mazandaran,...

Burri mbyt gruan Sara Rezaei, nënë e një 7-vjeçareje duke përdorur jastëk  Sa gra të...

Sara Rezaei, 32, nënë e një fëmije 7-vjeçar, u brutalizua nga i shoqi dhe më pas u mbyt nga një jastëk.Sara Rezaei jetonte në...