Tuesday, December 7, 2021

Arrestimi arbitrar i një gruaje shtatzënë dhe një nëne me fëmijën e saj të...

nga e majta në të djathtë: Saada Khedira- Mitra Taghipour Forcat e sigurisë arrestuan një grua shtatzënë, së bashku me një nënë dhe fëmijën e...

E burgosura politike kurde Mojgan Kavousi është transferuar në mënyrë të paligjshme dhe është...

E burgosura politike kurde Mojgan Kavousi, në komunikimet me familjen e saj, ka zbuluar kushtet e tmerrshme në një qendër paraburgimi për gra në...

Fotografja Farahnaz Khalili, 25 vjeç, ka kryer vetëvrasje pas refuzimit të çështjes së saj...

  Fotografja Farahnaz Khalili, 25 vjeç, ka kryer vetëvrasje pas refuzimit nga gjykatësi të padisë së saj për sulm fizik dhe abuzim. Farahnaz Khalili ishte nga Bushehr....

Ndalimi për gratë solli moslejimin e të gjithë spektatorëve për të parë ndeshjen

  Ekipet e futbollit të Iranit dhe Koresë së Veriut luajtën lojën e tyre në mungesë të spektatorëve në Stadiumin Azadi të Teheranit më 12...

Aktivisten e të drejtave të grave, Monireh Arabshahi,  e rikthejnë në burg ndërkohë që...

Aktivistja e të drejtave të grave, Monireh Arabshahi Aktivistja e të drejtave të grave, Monireh Arabshahi, është detyruar të paraqitet në burgun Kachouii në Karaj...

Vrasja e një gruaje të re, Faezeh Malekinia, zemëron publikun   

  Vrasja e një gruaje të re, Faezeh Malekinia, ka zemëruar publikun në Kurdistan dhe pjesë të tjera të Iranit.Një grup aktivistësh kurdë për të...

Mahboubeh Farahzadi, një aktiviste për të drejtat e grave dhe mësuesve, u thirr në...

  Mahboubeh Farahzadi Gjykata Revolucionare e Teheranit thirri znj. Mahboubeh Farahzadi që të raportonte deri më 2 tetor 2021. Mahboubeh Farahzadi është një aktiviste për të drejtat...

Vrasjet e Nderit të Grave të Reja në Iran Mbeten Pa Ndëshkuar për Shkak...

Gjatë këtyre javëve të fundit, historitë e vrasjeve të nderit në Iran kanë pushtuar faqet e para të gazetave në mbarë vendin, ku tregohet...

Mësuesit iranianë zhvillojnë protesta mbarëkombëtare

Mësuesit iranianë protestojnë në Boroujerd, Lorestan më 23 shtator 2021 Mësuesit iranianë zhvilluan protesta mbarëkombëtare në mbarë Iranin më 23 shtator 2021. Gjysma e mësuesve ishin gra...

Mësuesit dhe arsimtarët iranianë zhvillojnë zinxhir protestash në 14 provinca

  Mësuesit dhe arsimtarët iranianë kanë zhvilluar një zinxhir protestash në 14 provinca të shtunën, më 18 shtator 2021. Shumica e pjesëmarrësve ishin gra. Këto protesta...