Wednesday, January 26, 2022

Ekzekutimi i një gruaje në moshë të re në Burgun e Ardabil, NW Iran

  Varja shënon ekzekutimin e gruas së 113-të gjatë mandatit të Rouhani Ekzekutimi i një gruaje në Burgun e Ardabil, Irani veriperëndimor, shënon ekzekutimin e gruas...

Gratë kryefamiljare flenë nëpër vrima nën tokë për shkak të varfërisë

Disa kryefamiljare femra kanë gjetur strehim në periferitë e qyteteve për shkak të varfërisë dhe mungesës së strehimit të përshtatshëm. Ato jetojnë nëpër tunele...

Një punëtore tekstilesh vdes pasi i kapet koka nga një makinë tjerrëse

Marzieh Taherian – punëtore tekstilesh Një punëtore tekstilesh ka humbur jetën pasi i është kapur koka nga një makinë tjerrëse. Marzieh Taherian po punonte me një...

Saba KordAfshari zhvendoset me dhunë nga pavijoni 8 në pavijonin 6 të Qarchak

Saba KordAfshari zhvendoset me dhunë nga pavijoni 8 në pavijonin 6 të Qarchak. Aktivistja civile Saba Kord Afshari, e cila mbahet e burgosur aktualisht në...

Vrasjet e Nderit të Grave të Reja në Iran Mbeten Pa Ndëshkuar për Shkak...

Gjatë këtyre javëve të fundit, historitë e vrasjeve të nderit në Iran kanë pushtuar faqet e para të gazetave në mbarë vendin, ku tregohet...

Protestat më të mëdha mbarëkombëtare të mësuesve iranianë në 53 qytete

Të enjten, më 11 nëntor 2021, u zhvilluan protestat më të mëdha mbarëkombëtare të mësuesve iranianë në 53 qytete në mbarë vendin. Gratë kishin...

Gjykata e Teheranit jep dënim 5-vjeçar për Forough Taghipour

Gjykata e Teheranit jep dënim 5-vjeçar për Forough Taghipour ForoughTaghipour   Gjykata Revolucionare e Teheranit, Dega 28, ka dhënë një dënim me 5 vite për Forough Taghipour,...

Aktivistet e reja iraniane dënohen me një total prej 10 vitesh burg

  Gjykatat rishikuese të regjimit klerikal kanë miratuar dënimet me një total prej 10 vitesh burg për aktivistet e reja iraniane Zahra Mohammadi dhe Marjan...

Zahra Safaei dhe Golrokh Iraee u sulmuan në Qarchak, u kërcënuan me vdekje

Zahra Safaei dhe Golrokh Iraee u sulmuan në Qarchak, u kërcënuan me vdekje Të burgosurat politike Zahra Safaei dhe Golrokh Iraee u kërcënuan edhe...

Aktivisten e të drejtave të grave, Monireh Arabshahi,  e rikthejnë në burg ndërkohë që...

Aktivistja e të drejtave të grave, Monireh Arabshahi Aktivistja e të drejtave të grave, Monireh Arabshahi, është detyruar të paraqitet në burgun Kachouii në Karaj...