Wednesday, January 26, 2022

Analisti i regjimit, i shqetësuar nga interesi i grave dhe vajzave iraniane për MEK

  Gratë luajnë rol udhëheqës në Organizatën Muxhahedine të Popullit të Iranit (PMOI/MEK) Një nga prodhuesit e dokumentarëve të regjimit iranian, Iman Goudarzi, e ka pranuar...

Shikoni rolin kryesor të grave iraniane në protestat në të gjithë Iranin

   Një mësuese nga Hashtgerdi flet për mbledhjen e madhe të mësuesve në Karaj  Shikoni rolin kryesor të grave iraniane në protestat në të gjithë Iranin....

Gratë e arrestuara gjatë protestave të nëntorit 2019 marrin dënime me burg

  Maryam Payab (majtas) dhe Fatemeh Khoshrou Gjykata e Behbahan lëshoi ​​gjithsej 109 vite dënim me burg, 2,590 goditje me kamxhikë dhe 3,3 milion dollarë gjobë...

Nënat e të burgosurve politikë dhe dëshmorëve kujtojnë të dashurit e tyre në Nevruz

Iranianët filluan Vitin e tyre të Ri sot në 20 Mars. Nënat e të burgosurve politikë dhe të burgosurit politik të ekzekutuar festuan Vitin...

Iran: Konferencë online në ditën Ndërkombëtare të Grave 2021

  Vendosmëri  dhe rezistencë, udhëtimi i grave iraniane drejt lirisë dhe barazisë. Regjimi teokratik në Iran mban kontrollin e tij të pushtetit përmes shtypjes së brendshme...

Nënat iraniane u ndaluan të marrin kartat e raportit të fëmijëve në një dekret...

  Nënave iraniane u është ndaluar të marrin dëftesat e fëmijëve të tyre, shkroi dje një e përditshme shtetërore. Dekreti i ri, të cilin e përditshmja...

Aktivistet e reja iraniane dënohen me një total prej 10 vitesh burg

  Gjykatat rishikuese të regjimit klerikal kanë miratuar dënimet me një total prej 10 vitesh burg për aktivistet e reja iraniane Zahra Mohammadi dhe Marjan...

Gratë luajnë rol udhëheqës në protestat e Tabrizit, u bashkohen protestuesve të Khuzestanit

Demonstratat në Miandoab (foto nga klipi i Al-Arabiya) – Në kuadrat një grua që thërret në protetstat e Tabrizit Tabriz u ngrit dje më 24...

Bëhuni zëri i nënës, u lutet të gjithëve nëna e dëshmorit të nëntorit 2019

Znj. Mahboubeh Ramezani, e dyta nga e majta   “Më ndihmoni të kërkoj drejtësi për birin tim. Më ndihmoni ta vazhdoj rrugën e kërkimit të drejtësisë...

Farzaneh Ansarifar kërkon drejtësi për vëllain e saj, pavarësisht se ndiqet penalisht

  Farzaneh Ansari duke mbajtur fotografinë e vëllait të saj Farzaneh Ansarifar përballet me një çështje të fabrikuar dhe akuza të rreme të shqyrtuara në Degën...