Tre gra u varën në Iran, duke e çuar numrin e përgjithshëm në 121...

Tre gra u varën në Iran, duke e çuar numrin e përgjithshëm në 121 që nga viti 2013.Tre gra u varën në burgun Gohardasht,...

A mundet Qeveria e Iranit ta shantazhojë Perëndimin këtë herë në rastin e saj...

  Një takim i Bordit të Guvernatorëve të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike (IAEA) do të mbahet në fund të shtatorit për të shqyrtuar krizën...

Njësitë e Rezistencës së MEK kryen aktivitete të përhapura kundër regjimit në maj

Gjatë muajit maj, mbi 310 zona në të gjitha provincat e Iranit dëshmuan aktivitete që bënin thirrje për bojkot të zgjedhjeve të rreme presidenciale...

Masakra e vitit 1988 e të burgosurve politikë në Iran: Rrëfimet e dëshmitarëve okularë,...

Masakra e 1988 e të Burgosurve Politikë në Iran: Rrëfimet e dëshmitarëve okularë, Ebrahim KhaksarTre anëtarë të familjes sime janë torturuar nga skllevërit e...

Iran: Oferta e regjimit për të ndaluar përvjetorin e vuajtjeve të Navid Afkari; Motra...

Shkruar nga Sekretariati i Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI) Zonja Maryam Rajavi, presidentja e zgjedhur e NCRI bën thirrje që një delegacion i...

Raport mbi Protestat Iraniane në Gusht: 3,568 protesta

Sipas raporteve të mbledhura nga burime të lidhura me Rezistencën Iraniane, në gusht ka patur të paktën 3,568 protesta të regjistruara. Shumica e protestave në...

Përmbledhje e Dhunimeve të të Drejtave të Njeriut në Iran – Gusht 2021

Raportet tregojnë se situata e të drejtave njerëzore në Iran po përkeqësohet. Sekretari i Përgjithshëm i OKB ka paraqitur një raport në Asemblenë e...

Kush është Hossein Amir-Abdollahian: një diplomat apo një agjent terreni?

Shkruar nga Shahriar Kia Atij i janë dhënë shumë etiketa: një diplomat, një ndërlidhës anti-perëndimor dhe këshilltari i Liderit Suprem Ali Khamenei për ‘politikën e...

Kriza COVID-19 e Iranit: Jeta e njerëzve është bërë një “numër”

  Foto Shkalla e vdekshmërisë së Covid-19 në Iran rritet cdo ditë. Edhe statistikat e projektuara të regjimit tregojnë një katastrofë. Kjo tragjedi mund të ishte...

Raportet e reja të IAEA theksojnë dështimin e JCPOA në frenimin e armëve bërthamore...

Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike paraqiti raportin e saj tremujor mbi aktivitetet bërthamore të regjimit iranian, dhe tani është më e qartë se kurrë...