Regjimi klerikal e rrit presionin mbi mbështetësit e PMOI/MEK në Iran

  Regjimi klerikal e rrit presionin mbi mbështetësit e PMOI/MEK në Iran Regjimi klerikal e ka rritur presionin mbi mbështetësit e grupit kryesor opozitar të Iranit,...

Raporti i OKB për të Drejtat Njerëzore Përsërit Thirrjen për Veprim të Rezistencës Iraniane

Javën e kaluar, Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara Antonio Guterres i prezantoi një raport Asemblesë së Përgjithshme të OKB lidhur me dhunimet...

Iran: Letër e Përbashkët e Laureatëve të Çmimit Nobel Drejtuar Sekretarit të Përgjithshëm të...

Në një letër drejtuar Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së Antonio Guterres, 25 laureatë të çmimit Nobel kanë shprehur solidaritetin e tyre me familjarët dhe...

Mësueset dhe arsimtaret zhvillojnë protesta në Teheran, Varamin, Dezful

Protesta e mësuesve në Varamin Mësueset dhe arsimtaret femra kanë zhvilluar katër protesta brenda një dite, duke i kërkuar qeverisë që t’u përgjigjet kërkesave të...

Policia qëllon nga afër dhe për vdekje një person me paaftësi fizike në perëndim...

  Policia e Iranit ka qëlluar nga afër një person me paaftësi fizike më 4 shtator në Karaj, në perëndim të Teheranit. Shefi i policisë...

Raporti i IAEA-së mbi Iranin Ngre Pyetje të Mëtejshme për sa i Përket Vlerës...

Organizata Ndërkombëtare e Energjisë Atomike prezantoi raportin e saj tre-mujor mbi veprimtarit bërthamore të Iranit të martën, raport që konfirmoi se pengesat ndaj rikthimit në...

Iran: Të Burgosurit Politikë Torturohen Deri në Vdekje Duke u Privuar nga Kujdesi Mjekësor

  Shkruar nga Sekretariati i Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI) Ali Mansouri, një i burgosur politik 61-vjeçar i cili po vuan dënimin për të...

Arrestimi i të rinjve, familjeve dhe mbështetësve të MEK dhe ish të burgosurve për...

  Shkruar nga Sekretariati i Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI) Thirrje ndërkombëtare për veprim për lirimin e të burgosurve politikë dhe vizitën në burgje I...

E burgosura politike Saba Kord Afshari kërcënohet me vdekje në burgun Qarchak

Saba Kord Afshari jashtë burgut Qarchak, pas rikthimit nga një lirim i përkohshëm   E burgosura politike Saba Kord Afshari kërcënohet me vdekje në burgun Qarchak. Një kriminele...

Irani dënon 6 burra dhe gra me goditje kamxhiku, ndërsa 2 burra të tjerë...

  Gjyqësori në Iran shpalli në një konferencë për shtyp më 5 shtator se tetë burra e gra janë dënuar me burg dhe goditje kamxhiku...