• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 15 Tetor 2019, 21:08:33.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Maryam Rajavi Takohet me Rudy Giuliani-n në Shqipëri

XE enjte, 11 korrik 2019 – Maryam Rajavi, Presidentja e zgjedhur e Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit, u takua sot me Rudy Giuliani-n, avokatin personal të Presidentit Trump. Takimi u zhvillua në Ashraf-3, në vendbanimin e Rezistencës Iraniane në Shqipëri.

Stampa Email

Etiketimi terrorist i Trupave të Gardës Revolucionare (IRGC) është i domosdoshëm për paqen dhe stabilitetin rajonal.

Në një deklaratë për shtyp më 8 prill 2019, znj. Maryam Rajavi, Presidentja e zgjedhur e Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit, e përshkroi përfshirjen e Gardës Revolucionare (IRGC) në listën e Organizatave të Huaja Terroriste (FTO) të Departamentit të Shtetit si një kërkesë të drejtë që Rezistenca Iraniane e ka bërë me kohë, një domosdoshmëri për sigurinë, paqen dhe stabilitetin e Lindjes së Mesme, si dhe një hap urgjent dhe të nevojshëm drejt përfundimit të luftës e terrorizmit në rajon e në botë.

Stampa Email

Maryam Rajavi Bën Thirrje për Përpjekje të Pavarura Shpëtimi për Viktimat e Përmbytjeve në Iran

 

Përmbytjet shkatërrimtare kanë prekur edhe një herë shumë zona të Iranit, sidomos provincat Khouzestan, Lorestan dhe Ilam, duke zhytur nën ujë dhjetra qytete e qindra fshatra. Mullahët kriminelë e të korruptuar nuk kanë marrë as masat më të vogla për t’u përballur me impaktin katastrofik të përmbytjeve, pavarësisht parashikimeve se do të kishte shira të dendur në këto rajone.

Stampa Email

Maryam Rajavi Dënon Fuqishëm Vrasjet e Urryera në Xhamitë e Zelandës së Re

 

Znj. Maryam Rajavi, presidentja e zgjedhur e Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit ka dënuar fuqishëm të shtënat e tmerrshme në dy xhami të qytetit Christchurch të Zelandës së Re të premten, ku të paktën 49 njerz u vranë dhe 20 të tjerë u plagosën rëndë. Në postimet e saj në Twitter, të publikuara sot, znj. Rajavi deklaron:

Stampa Email

Maryam Rajavi: Gratë iraniane kanë luftuar kundër tiranisë së mullahëve për 40 vjet

Presidentja e zgjedhur e Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit

Në një mesazh me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas 2019, znj. Maryam Rajavi, presidentja e zgjedhur e Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI), theksoi rëndësinë e përpjekjes së grave iraniane për liri dhe rolin kryesor që ato po luajnë në udhëheqjen e protestave dhe kryengritjeve në Iran. Më poshtë vijon një fragment nga mesazhi i saj:

Stampa Email

Konferenca në parlamentin francez bën thirrje për politikë të ashpër ndaj terrorizmit, shkeljeve të të drejtave njerëzore nga regjimi iranian

 Paris, Francë, 21 shkurt 2019 – Të enjten, Komiteti Parlamentar për një Iran Demokratik në Asamblenë Kombëtare të Francës mbajti një konferencë të titulluar “Perspektivat mbi Iranin 2019,” ku bëri thirrje për një politikë të rreptë të Bashkimit Europian përballë rëndimit të kërcënimeve terroriste të regjimit iranian dhe përkeqësimit të gjendjes së të drejtave njerëzore në Iran.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.