• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 17 Shtator 2019, 18:29:01.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Paris: “Free Iran” me qindra personalitete të shquara, ligjvënës dhe përfaqësues të zgjedhur nga pesë kontinente

Maryam Rajavi: Kryengritja dhe protestat e kanë përmbytur Iranin, të dyja palët kanë arritur kufirin; fitorja është e pashmangshme, dhe Irani do të jetë i lirë.

Mbledhja madhështore e përvitshme e Iranianëve dhe mbështetësve të Rezistencës Iraniane u mbajt në Paris të shtunën, 30 qershor, 2018. Në “Free Iran” morën pjesë Presidentja e zgjedhur e Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit, Maryam Rajavi, si dhe qindra politikanë e figura shtetërore të shquara nga pesë kontinente.

Stampa Email

Plani me Dhjetë Pika i Maryam Rajavi-it për Iranin e së Ardhmes

 

 1. Sipas nesh, kutia e votimit është kriteri i vetëm për legjitimitet. Prandaj, ne kërkojmë një republikë të bazuar në votim universal.
 2. Ne duam një sistem pluralist, liri për parti dhe mbledhje. Ne i respektojmë të gjitha liritë individuale. Ne theksojmë lirinë e plotë të shprehjes dhe të medias si dhe akses të pakushtëzuar në internet për të gjithë.

  Stampa Email

Protesta nga Bashkëqytetarët e Baluchi në Iran

 Znj. Rajavi përshëndet rininë e ngritur të Zahedan dhe u bën thirrje të rinjve të tjerë që t’i mbështesin

Të shtunën, 25 maj, studentët në Universitetin Zahedan Azad protestuan kundër fyerjes dhe poshtërimit të qytetarëve të Baluchi dhe riteve të myslimanëve Sunni, shumë grupe njerëzish të Zahedan iu bashkuan protestës duke thirrur "Mos kini frikë, jemi të gjithë bashkë."

Stampa Email

Maryam Rajavi: Fashizmi Fetar i Mullahëve në Iran Është Jetëshkurtër, dhe pa Asnjë të Ardhme

 Në një mbledhje në prag të ardhjes së Muajit të Shenjtë të Ramazanit të shtunën, 19 maj, 2018, Presidentja e zgjedhur e NCRI, Maryam Rajavi, ka përshkruar diktaturën fetare që sundon në Iran si armikun më të madh të Zotit dhe popullit të Tij për shkak se shkakton shtypje dhe padrejtësi mbi njerëzit nën emrin e Zotit dhe Islamit. Ajo ka thënë që historia e Islamit nuk ka parë kurrë sundues më të korruptuar dhe kriminelë sesa mullahët.

Stampa Email

Maryam Rajavi Ka Brohoritur Popullin dhe Martirët e Kazerunit, Ka Nxitur Nisjen e Misionit Hetues të OKB

 Pavarësisht masave të egra të regjimit, banorët e Kazerunit kanë vazhduar me protestat dhe demonstratat e tyre

Populli i Kazerunit doli në rrugë përsëri këtë mëngjes, të enjten, 17 maj, 2018, në protestë ndaj mizorive të mbrëmshme të kryera nga regjimi klerikal. Protestuesit u sulmuan përsëri nga forcat e Sigurisë së Shtetit duke shkaktuar përplasje. Të shtënat dhe tensionet kanë vazhduar kudo nëpër qytet.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.