• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 17 Shtator 2019, 18:29:01.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Maryam Rajavi: Armiku i Iranit dhe i të gjithë iranianëve janë mullahët në pushtet

Kryengritjet e njëpasnjëshme në krahinat e ndryshme tregojnë vendosmërinë e popullit iranian për të fituar  lirinë

Me rastin e protestave të fundit mbarëkombëtare nëpër provincat iraniane, znj. Maryam Rajavi, presidentja e  zgjedhur e rezistencës iraniane dërgon një mesazh që pjesërisht thotë:

Bashkatdhetarë, protestues të rinj të guximshëm,

Stampa Email

Maryam Rajavi kërkon mbështetje për kryengritjen popullore dhe veprim për lirimin e të arrestuarve në Iran

Zonja Maryam Rajavi, Presidentja e  zgjedhur e Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI), përshëndeti grevat e dyqanxhinjve dhe tregtarëve në Baneh, Marivan, Saqqez, Javanrud, Sardasht dhe qytete të tjera përgjatë kufirit perëndimor iranian, kryengritjen e guximshme të popullit të Kazerunit, protestën e gjerë të popullit të Samanit dhe qyteteve të tjera të krahinës Chaharmahal dhe Bakhtiari, demonstrimet nga banorët e plaçkitur të Teheranit, Ahvazit, Rashtit dhe qyteteve të tjera dhe protestat e familjeve të të arrestuarve gjatë kryengritjeve të javëve të fundit në qytetet e provincës së Khuzestanit.

Stampa Email

Maryam Rajavi dënon bombardimin kimik në Siri

 Znj. Maryam Rajavi, Presidentja e zgjedhur e Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit, dënoi ashpër sulmet kimike kundër Douma-s në Ghouta-n Lindore dhe vrasjen e pamëshirshme të fëmijëve dhe grave të pafajshme.

Stampa Email

Komentet e Novruzit të Maryam Rajavit: Ka marrë fund koha e mbrojtjes së këtij  regjimi dekadent dhe kryengritja do të vazhdojë deri në fitoren përfundimtare

regjimi dekadent dhe kryengritja do të vazhdojë deri në fitoren përfundimtare

Në një mbledhje për festimin e Novruzit,  Vitit të Ri iranian, Znj. Maryam Rajavi, Presidentja e zgjedhur e Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit, uroi iranianët brenda dhe jashtë vendit dhe tha, " Viti i kaluar përfundoi me sezonin e kryengritjes dhe viti i ardhshëm mund dhe duhet të shndërrohet në një vit plot kryengritje. Dhe kjo do të jetë një kryengritje deri në fitore ". Raportoi më 21 mars “Riyadh Daily" dhe artikulli vazhdon si më poshtë:

Stampa Email

"Pastrimi i Madh  i Shtëpisë " i Iranit është në rrugë e sipër

Maryam Rajavi: Lëvizja e protestës nuk ka ndalur. Valët e protestave ndjekin njëra tjetrën. Kjo është mënyra se si njerëzit ngrihen dhe krijojnë festën e tyre të vërtetë të lirisë.

Në bashkëpunim me "rilindjen e natyrës", pastrimi me themel i Pranverës është një traditë kombëtare e kryer nga pothuajse çdo familje në Iran dhe familjet fillojnë më parë përgatitjen e shtëpive të tyre për festimin e Novruzit, Vitit të Ri iranian.

Stampa Email

Maryam Rajavi: Gratë luftarake të Iranit janë forca kryesore për ndryshim

 Në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, znj. Maryam Rajavi, Presidentja e zgjedhur e Rezistencës iraniane, tha se gratë ishin në qendër të kryengritjes mbarëkombëtare të janarit të vitit 2018, e cila tronditi në themele regjimin e mullahëve. Ajo shtoi se historia 39-vjeçare e këtij regjimi është historia e shtypjes së grave iraniane, dhe nga viti në vit, ligjet mizogjine janë shtuar dhe masat represive kundër grave janë intensifikuar. Kërkesat më të vogla të grave në këtë regjim nuk mund të zbatohen, sepse jehona e secilës prej këtyre kërkesave në vesh të mullahëve është e njëjtë me përmbysjen e regjimit.

Stampa Email

Iran: Maryam Rajavi përkujton Dr. Mosaddegh

NCRI - Presidentja e zgjedhur e Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit, znj. Maryam Rajavi, në një fjalim që shënon përvjetorin e vdekjes së Dr Mohammad Mosaddegh, udhëheqës i Lëvizjes Nacionaliste të Iranit, u zotua që të vazhdojë luftën për liri në Iran.

Stampa Email

Duke shënuar përvjetorin e Revolucionit Anti-Monarkik në Iran

 Maryam Rajavi: Populli i Iranit do të kënaqet vetëm me rrëzimin e teokracisë qeverisëse

Në prag të 39 vjetorit të përmbysjes së regjimit të Shahut në Iran, znj. Maryam Rajavi mori pjesë në një tubim të iranianëve më 10 shkurt 2018. Presidentja e zgjedhur e Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit përkujtoi të gjithë dëshmorët e rënë për Lirinë e Iranit në Revolucionin e 1979 deri në kryengritjen në janar të vitit 2018. Ajo  tha: "Kryengritja e guximshme në dhjetor-janar dhe protestat e mëvonshme anembanë vendit dëshmuan se populli iranian nuk do të kënaqet me asgjë më pak se përmbysja e regjimi klerikal në tërësinë e tij. Prania e grave dhe e të rinjve në ballë të protestave garanton vazhdimin e kryengritjes. Gratë iraniane nuk i janë nënshtruar masave shtypëse të regjimit megjithë 39 vitet e represionit dhe poshtërimit sistematik, duke përfshirë imponimin e velit të detyrueshëm ".

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.