• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 17 Shtator 2019, 18:29:01.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Mijëra iranianë mbështesin opozitën telethon

E Mërkurë, 29 Korrik 2015 


Mijëra Iranianë nga mbarë Irani dhe vende të botës ofruan kontribute për Simaye Azadi
Mbështetja e gjerë për banorët e Rezistencës dhe Kampin e Lirisë kjo është një tregues i vendosmërisë së popullit iranian për ndryshimin e regjimit.
NCRI - Simaye Azadi, Televizioni Kombëtar Iranian (INTV), mbajti programin e tij për mbledhjen e fondeve të qëndrueshme nëntëmbëdhjetë nga 46 orë nga 24-28 korrik. Mijëra Iranianë nga i gjithë Irani dhe vendet në të gjithë globin ka marrë pjesë në këtë telethon që u transmetua në INTV. Kontributet e tyre janë bërë kryesisht duke telefonuar në 39 linja telefonike të alokuara për këtë telethon. Megjithatë, një numër i madh i kontribuesve, të cilët kishin pritur për orë për të marrë përmes, ka deklaruar kontributet e tyre përmes internetit ose medias sociale si linjat tejet të zëna. Disa nga kontributet ishin fundraisings kolektive, dhe disa njerëz brënda Iranit kanë dhënë kontributet e tyre në Simaye Azadi përmes miqve dhe të afërmit jashtë vendit.

Stampa Email

Newt Gingrich: Tubimi i opozitës Iraniane përfaqëson një mundësi e madhe për demokracitë

Mbledhja më e madhe e përkrahësve Iranianë të Rezistencës që u mblodhën këtë javë në Paris përfaqësojnë një "të ardhme më të mirë në mënyrë dramatike" për Iranin, një ish-Kryetari i Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA, tha në një mesazh video të dërguar për mbledhjen.

"Ju përfaqësoni një mundësi të madhe për Amerikën dhe demokracitë e tjera, për të arritur jashtë,për të punuar me njerëz që duan të kenë mundësi, për një Iran të qetë dhe të lirë," tha Newt Gingrich në mesazhin e tij.

Stampa Email

Kennedy shprehet se:Opozita Iraniane mban tubim të madh në një kohë të rëndësishme në Paris

Duke folur për Televizionin Simay-e Azadi përpara grumbullimit të madh të opozitës Iraniane në Paris më 13 qershor, ish-kongresmeni amerikan, Patrick Kennedy tha se negociatat duhet të çojnë në diktaturën teokratike në Teheran duke u zëvendësuar me "të ardhme e ndritshme" të ofruara nga Rezistenca e Iranit nga udhëheqësja Maryan Rajavi.

Stampa Email

INTERVISTË - Maryam Rajavi: diktatura fetare në Iran do të permbyset

INTERVISTË: Maryam Rajavi, kreu i opozitës iraniane, paralajmëron Evropën dhe SHBA-të per marrëveshjet e tepërta me qeverinë e Teheranit
Burimi: e përditshmja gjermane, Die Rheinpfalz, 11 shkurt 2015
11 shkurti është festë zyrtare kombëtare ne Iran: Perkujtimi i Revolucionit që i dha fund diktaturës se Shahut në 1979. Një nga forcat kryesore të revolucionit ishte Organizata e Popullit Mojahedin ku presidentja e tanishme është Maryam Rajavi. Nga Parisi, ajo drejton opozitën në mërgim kundër diktaturës të mullahëve te cilet moren pushtetin menjëherë pas revolucionit dhe që vazhdon sot e kësaj dite.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.