• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Enjte 16 Janar 2020, 20:54:17.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Jo Rouhanit – Iranianët marshojnë të Shtunën në Paris

E Shtunë, 09 Janar 2016

 

NCRI - Iranianët në qendër të Parisit, të shtunën kanë mbajtur një protestë kundër abuzimeve të të drejtave të njeriut nga regjimi i mullahëve.
Mbështetësit Iranianë të grupit kryesor opozitar iranian Organizata Mojahedin e Iranit (PMOI ose MEK) e Popullit vuri në dukje se ekzekutimet janë rritur në mënyrë të konsiderueshme nën presidencën e mulla Hassan Rouhani.

Stampa Email

Iranianët marshojnë jashtë Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë në Holandë

E Dielë, 13 Dhjetor 2015 

NCRI - Iranianët në Holandë, të shtunën kanë mbajtur një tubim jashtë Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë (ICJ) në Hagë për të dënuar shkeljet mizore te te drejtave të njeriut dhe ekzekutime të kryera nga regjimi i mullahëve 'në Iran
Protestuesit, duke shënuar përvjetorin e Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, në veçanti theksoi se regjimi në Iran vazhdon të kryejë ekzekutime publike, ekzekutime në grup dhe ekzekutimet e grave dhe fëmijëve.

Stampa Email

KONFERENCA E ASAMBLESE KOMBETARE FRANCEZE

E Marte, 27 Tetor 2015

Maryam Rajavi: ndryshimi i Regjimit Iranian dhe demokracia në Iran, çelësi për krizën në Lindjen e Mesme dhe pushtimi i ekstremizmit
Shtatëdhjetë parlamentarët francezë bënë që marrëdhëniet e përmirësuara me kontigjentin e regjimit Iranian mbi përmirësimin e të drejtave të njeriut

Stampa Email

Znj. Ermonela Valikaj Felaj : Shqiperia mbeshtetet demokracine ne Irane

Znj. Ermonela Valikaj Felaj, Ministria e shtetit ne mardhenie me Parlamentin Shqipetar.

Pershendetje dhe faleminderit te gjitheve per ftesen ne kete event te Komitetit per mbrojtjen e te drejtave te njeriut ne Iran. Sot eshte dita nderkombetare kundra denimit me vdekje, dhe sinqerisht nuk do te kete nje mundesi tjeter per te bashkuar forcat, perpjekjet dhe shpirtin human te kombeve,te kulturave dhe te feve te ndryshme, ne boten e jashtme, te gjitha keto forca besimi na thone se denimi me vdekje eshte i papranueshem. Po, denimi me vdekje eshte i papranueshem.

Stampa Email

Edmond Spaho: Shqipëria mbështet demokracinë në Iran

E Premte, 16 Tetor 2015
NCRI - Edmond Spaho, Nënkryetari i Kuvendit të Shqipërisë, thotë se ai dhe vendi i tij gjithmon do të mbështesin popullin iranian dhe rezistenca në luftën e tyre për liri dhe demokraci në Iran.
"Unë e di se 120,000 aktivist të politikës janë ekzekutuar në vendin tuaj [Iran] për besimin e tyre në demokraci", tha zoti Spaho në konferencën e madhe të Parisit për të drejtat e njeriut në Iran më 10 tetor, me rastin e Ditës Botërore kundër Dënimit me Vdekje . Ai po i referohej 120,000 anëtarëve dhe përkrahësve të opozitës kryesore iranian Organizata Mojahedin të Popullit të Iranit (PMOI, ose MEK).

Stampa Email

VIDEO: brënda Iranit fushatë e gjerë në mbështetje të PMOI-së

E Premte, 04 Shtator 2015 

NCRI - Aktivistët e grupit kryesor të opozitës Iraniane, Organizata Mojahedin e Popullit të Iranit (PMOI) , kanë qenë të angazhuar në një fushatë të gjerë në të gjithë Iranin për të shënuar 50 vjetorin e organizatës.
Aktivitetet në të gjithë vendin janë kryer pavarësisht një goditjeje të ashpër nga regjimi fondamentalist dhe rreziku i madh personal.

Stampa Email

Anglo-Iranianët organizojnë marshimin jashtë në Downing Street – Karta e Londrës

E Shtunë, 29 Gusht 2015 

Banorët anglo-iranianë nga lagjia Barnet Londër organizuan një marshim jashtë në rrugën “Number 10 Downing Street” në shenjë proteste kundër abuzimeve të të drejtave të njeriut në Iran. The Times Seria shkroi këtë javë se protestuesit zbritën në shtëpinë e Kryeministrit Britanik David Cameron për të dhënë kërkesën e tyre e cila thekson gjëndjen e tyre.

Stampa Email

Copyright © 2020 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.