• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Hene 27 Janar 2020, 14:53:00.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Në Iran Mungojnë 150,000 Infermierë Ndërkohë që Punonjësit e Shëndetësisë Largohen nga Vendi

Kreu i Organizatës së Infermierëve të Iranit e pranoi të mërkurën më 7 gusht 2019, se Irani po përballet me një mungesë prej 150,000 infermierësh për shkak të emigrimit të infermierëve iranianë

Arsyeja pse infermierët largohen nga vendi, sipas zyrtarit, është rroga e vogël në Iran, duke shtuar, "Emigrimi i infermierëve nga Irani po rritet çdo ditë pasi infermierët iranianë mirëpriten në vendet e huaja."

Stampa Email

Kushtet Shpërthyese të Shoqërisë Iraniane dhe Mungesa e Lumturisë

Sipas Raporteve Botërore të Lumturisë të ndërmarra nga organizatat ndërkombëtare, Irani është një nga vendet më të palumtura, i cili sipas statistikave të këtij viti (2018) mban vendin e 108-të nga 155 vende. Nga ana tjetër, Finlanda mban titullin e vendit më të lumtur këtë vit (ndryshe nga viti i kaluar, ku titullin e mbante Norvegjia).

Stampa Email

Përbindëshi i varfërisë dhe urisë që gëlltit Iranin

NCRI - Irani po gëlltitet nga përbindëshi i varfërisë dhe urisë, një tablo e vërtetë që tregon realitetin e varfërisë së thellë që ka prekur shumicën e popullsisë iraniane dhe një fakt që edhe zyrtarët e regjimit dhe mediat e kanë pranuar pjesërisht megjithë përpjekjet që kanë bërë për ta mohuar atë me të dhënat e tyre të manipuluara.

Stampa Email

Copyright © 2020 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.