Wednesday, October 20, 2021

Varen dy të burgosur në burgun Adelabad në Shiraz

Dy të burgosur janë varur mëngjesin e së mërkurës, më 12 shkurt 2020, në burgun Adelabad në Shiraz. Këta dy të burgosur ishin dënuar...

Protestat në Iran janë gati në të shpërthyer para stuhisë

Nga: Struan Stevenson Iranianët ndezin qirinjtë për viktimat e Avionit të Linjës Ndërkombëtare të Ukrainës që u rrëzua nga Irani ndërsa protestojnë përpara Universitetit...

Amnistia Ndërkombëtare: 23 fëmijë të vrarë nga Forcat e Sigurisë së Regjimit Gjatë Nëntorit...

Të paktën 23 fëmijë janë vrarë nga forcat e sigurisë në protestat e nëntorit në Iran Shkruar nga Sedighe Shahrokhi më 04 Mars 2020....

Regjimi i Iranit Vazhdon Shkeljet e të Drejtave Njerëzore

Në Iran vazhdojnë shkeljet e të drejtave njerëzore me arrestime, ekzekutime dhe shtypje Gjatë dy javëve të para të shkurtit, raportet nga Irani konfirmojnë...

Regjimi Iranian Ekzekuton Gruan e 100-të Gjatë Mandatit të Rouhani-t

Fatemeh R. është varur në Burgun Gohardasht të Karaj. Media shtetërore ka raportuar se 21-vjeçarja është ekzekutuar javën e shkuar, që do të thotë...

OKB Nxitet të Veprojë për ta Ndaluar Masakrën e Fshehtë ndaj Protestuesve të Burgosur...

Deklarata e përbashkët e pesë OJQ-ve me status konsultativ në OKB Njëkohësisht me seancën e 44-t të Këshillit të OKB-së për të Drejtat Njerëzore...

Ekspertët e OKB-së të Alarmuar nga Keqtrajtimi i Protestuesve të Arrestuar në Iran

Ekspertët e OKB-së më 20 dhjetor i bënë thirrje regjimit iranian që t’i lirojë të gjithë individët e arrestuar në mënyrë arbitrare dhe të...

Shefja e KB për të Drejtat e Njeriut: Forcat e Sigurisë së Regjimit të...

Forcat e sigurisë së regjimit iranian po "qëllonin për të vrarë" në përplasjet e tyre vdekjeprurëse ndaj protestave të Iranit javët e fundit, sipas...

I Dërguari i OKB-së për të Drejtat e Njeriut Tronditet nga Numri i Vdekjeve...

Javaid Rehman, Raportuesi Special i OKB-së për Iranin, ka publikuar një raport mbi situatën e të drejtave njerëzore në Iran Shkruar nga një Shkrimtar...

Regjimi i Iranit Vazhdon Shkeljet Sistematike të të Drejtave të Njeriut Deklaron Grupi i...

Irani: Raportohen shkelje të të drejtave themelore të të burgosurve politikë dhe aktivistëve socialë në burgjet e regjimit. Regjimi iranian ka përshkallëzuar presionin ndaj...