Monday, July 4, 2022

Amnesty International bën thirrje për një hetim të shpejtë dhe të pavarur në lidhje...

E Mërkur , 06 Korrik 2016  NCRI - Amnesty International të mërkurën ka lëshuar një deklaratë publike duke kërkuar që anëtarët e organizatës Popullore...

Ish ministri i jashtëm: “Agim i ri” për të Rezistencës iraniane

E hënë 12 shtator 2016   NCRI - Duke shkruar për The Hill, faqja e internetit të lajmeve të SHBA, Giulio Terzi, ish-ministri i...

Iran: Ekzekutim Masiv i 12 të Burgosurve

Khamenei, Garda Revolucionare dhe organet represive janë përgjegjës për shpërndarjen e drogës brenda vendit dhe eksportimin e saj jashtë shtetit Më 6 dhjetor, regjimi...

Iran : Dhurimi i Detit Kaspik një përpjekje për të ruajtur sundimin e mullahëve

Në një përpjekje tjetër për të ruajtur regjimin e dobësuar klerikal, Hassan Rouhani, duke vepruar sipas urdhrave të Liderit Suprem Ali Khamenei, ka firmosur...

Presidenti francez deklaron se Irani duhet përballur me vendosmëri

NCRI - Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, tha në fillim të kësaj  jave se ai do të jetë i vendosur në lidhje me Iranin,...

Iran: 19 ekzekutime në një javë

Regjimi iranian dërgoi 19 të burgosur në trikëmbësh në qytetet e Gohardasht, Urmia, Hamedan, Tabriz, Kermanshah dhe burgun e Ilam. Tetë nga të ekzekutuarit...

Iran: Trembëdhjetë ekzekutime në një ditë të vetme

E Mërkurë, 18 Maj 2016 Javad Larijani, kreu i regjimit të të drejtave të njeriut, pranon një "Vale ekzekutimeve " dhe justifikon torturën...

Amnesty International Dënon Dhunën e Vazhduar të Regjimit Iranian Kundër Protestuesve

Amnesty International dënon dhunën e vazhduar të regjimit iranian Amnesty International ka dënuar vrasjet arbitrare të protestuesve anti-qeveri nga regjimi i Iranit, duke vënë në...

Fajtorët e Masakrës së Iranit Duhet të Vihen Përpara Drejtësisë

Në gusht 1988, regjimi iranian filloi ekzekutimin masiv të 30,000 të burgosurve politikë, kryesisht anëtarë dhe mbështetës të Organizatës Muxhahedine të Popullit të Iranit...

Mohamed Mohandessin: Zyrtarët e regjimit iranian duhet të gjykohen në gjykatën ndërkombëtare

E Hënë, 15 Gusht 2016 NCRI - Një zyrtar i lartë i rezistencës iraniane ka folur për rëndësinë e sjelljes së mullahëve të...