Wednesday, January 26, 2022

Regjimi Iranian Var Edhe Një Grua Tjetër

Regjimi Iranian vari edhe një grua tjetër të dielën në qytetin veri-lindor Mashhad, kanë raportuar mediat shtetërore të hënën. Gruaja e paidentifikuar u var...

Studentja Iraniane Aktiviste Dënohet me 10 Vite Burg, 147 Goditje me Kamxhik

Marzieh Amiri, një studente aktiviste dhe gazetare, është dënuar me 10 vite e 6 muaj burg dhe 147 goditje me kamxhik. ...

52 të Rinj Arrestohen për Pjesëmarrje në një Party të të Dyja Gjinive Iran

Forcat represive të sigurisë të regjimit iranian kanë arrestuar 52 persona, kryesisht të rinj e të reja në një “party nate” në qytetin verior...

Regjimi Iranian ua Mohon Kujdesin Mjekësor të Burgosurve Politikë të Sëmurë

Regjimi iranian nuk i lejon të burgosurit politikë Majid Assadi dhe Arash Sadeghi të marrin kujdesin mjekësor në burg, sipas raporteve të nxjerra nga...

E Burgosura Politike Iraniane, Nënë e një të Burgosuri Politik, në Grevë Urie

Një e burgosur politike iraniane, e cila është gjithashtu nënë e një të burgosuri politik, ka një javë që bën grevë urie, në protestë...

Javad Zarif Duhet të Japë Llogari për Abuzimet me të Drejtat Njerëzore në Iran

Kur beson në diplomaci dhe nuk e mbështet luftën, a je i detyruar të bësh marrëveshje me tiranë apo t’i pranosh lehtësuesit dhe mundësuesit...

Regjimi Iranian Dënon një Tjetër Aktivist të të Drejtave të Mësuesve me Kamxhik dhe...

Drejtësia e regjimit iranian ka dënuar një mësues me tetë muaj burg dhe 10 goditje me kamxhik për pjesëmarrje në një demonstratë të zhvilluar...

EDITORIAL: Kujtimi i Masakrës së 1988-ës e Përndjek Regjimin Iranian, Është Nevoja për Aksion...

  Publikuar më 20 gusht 2019. Pas 31 vitesh, masakra e 1988-ës në Iran, e cila çoi te trekëmbëshi mbi 30,000 të burgosur politikë...

OKB: Regjimi Iranian Ka Varur të Paktën 7 Kundërvajtës Fëmijë Vitin e Shkuar

Shkruar nga Mahmoud Hakamian më 19 gusht 2019. Regjimi iranian ka ekzekutuar të paktën shtatë kundërvajtës fëmijë vitin e shkuar, ndërsa 90 minorenë të tjerë janë të...

Punëtorët Grevistë në Iran Dënohen me Rrahje me Kamxhik dhe Burgim

  16 gusht 2019 Shtatë punëtorë të Fabrikës së Sheqerit Haft Tappeh, në provincën jug-perëndimore Khuzestan të Iranit, kanë marrë një dënim të pezulluar...