• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Enjte 14 Nentor 2019, 07:25:52.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

I Burgosuri Politik Iranian në Grevë Urie si Protestë ndaj Mohimit të Trajtimit Mjekësor për Bashkë-Aktivistin


Soheil Arabi dhe Arash Sadeghi në burgun Evin-Teheran-Iran. Foto fajli

Shkruar nga Mohammad Sadat Khansari më 11 nëntor 2019.

Më 7 nëntor 2019, i burgosuri politik iranian Soheil Arabi, nisi një grevë urie në mbështetje të një të burgosuri tjetër të sëmurë në gjendje kritike, me emrin Arash Sadeghi. Z. Sadeghi vuan nga një formë e rrallë e kancerit të gjirit, e megjithatë zyrtarët e regjimit iranian ia kanë mohuar atij kujdesin e duhur mjekësor.

Stampa Email

Protestuesit në Gjenevë Bëjnë Thirrje që t’u Jepet Fund Tre Dekadave të Pandëshkueshmërisë për Liderët e Regjimit Iranian

Mbështetësit e MEK në Zvicër bëjnë demonstratë jashtë Zyrave Qendrore Europiane të OKB-së – 8 nëntor 2019

Më 8 nëntor 2019, mbështetës të grupit kryesor të opozitës iraniane Organizatës së Muxhahedinëve të Popullit të Iranit (PMOI), grup i njohur gjithashtu si Mujahedin-e-Khalq (MEK), organizuan një demonstratë përpara zyrës së Kombeve të Bashkuara në Gjenevë, ku po zhvillohej Rishikimi Periodik Universal i Iranit.

Stampa Email

Një dokument i ri mbi krimet e regjimit iranian kundër MEK

Presidentja e zgjedhur e Rezistencës Iraniane, Maryam Rajavi, prezanton një libër të ri që dokumenton provat e masakrës ndaj 5000 anëtarëve të MEK në 1988-ën

Strasburg, 29 tetor 2019—“Ky nuk është thjesht një libër që përmban emrat e viktimave, por një dëshmi historike që tregon se si Irani është marrë peng nga teokracia fashiste mesjetare,” tha znj. Maryam Rajavi, presidentja e zgjedhur e Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI), në një konferencë në Parlamentin Europian më 23 tetor, ku prezantoi një libër të sapo-publikuar rreth masakrës ndaj të burgosurve politikë iranianë.

Stampa Email

Konferencë e Drejtpërdrejtë

Konferencë e Drejtpërdrejtë

Iran:

Shtypja & Luftënxitja

Masakra e 1988-ës

Fajtorët duhet të ndiqen penalisht

-----------------------------------------

E mërkurë, 23 tetor 2019 – 1600 CEET

Ndiqe Live:

@iran_policy          www.ncr-iran.org

#NoImpunity4Mullahs              #1988Massacre       #FreeIran

Stampa Email

Këngëtaret Femra Burgosen Ndërkohë që Aktivistja e të Drejtave të Grave Nis Grevë Urie në Iran

Shkruar nga Mansoureh Galestan më 19 tetor 2019.

Regjimi iranian vazhdon t’i shtypë gratë në Iran. 

Gjashtë këngëtare femra janë dënuar secila me një vit burg për “veprimtari të paautorizuara audiovizuale, bashkëpunim në bërjen e muzikës dhe imazheve, dhe transmetimin e tyre në rrjetet satelitore anti-regjim,” ka raportuar të premten Komiteti i Grave i Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.