• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Shtune 25 Janar 2020, 19:37:04.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

IRAN: Të krishterët u ndaluan të festojnë Pashkët në kishat në qytetin veriperëndimor.

NCRI - Në masat e fundit represive të ndërmarra kundër pakicave fetare në Iran, të krishterët e Iranit në një qytet veriperëndimor kanë qenë të ndaluar të festojnë Pashkët në kishë.

Të shtunën, forcat e regjimit Iranian të sigurisë shtetërore (policia) i dërguan letra kërcënuese kishave në qytetin e Orumiyeh duke i paralajmëruar ata që të mos mbanin tubime për festën e Pashkëve.

Sipas direktivës të dërguar nga Zyra e forcës së Ndërtesës Publik, të krishterët u ështe lejuar të festojnë Pashkët vetëm e në shtëpitë e tyre.
Me përjashtim të krishterëve Iranianë, mbajtja festimeve të Pashkëve është konsideruar e paprecedent në Iran - edhe nga sundimi i mullahëve të cilët kanë qenë të renditur si një nga kombet më të këqija në botë për persekutimin e të krishterëve.
Të krishterët Iranianë, si pauses të feve të tjera, janë duke u privuar nga e drejtat e tyre më themelore dhe kanë vuajtur nga diskriminimi i sundimit të errët të këtij regjimi.
Persekutimi i të krishterëve në Iran është duke u përkeqësuar nën regjimin e Hassan Rouhani dhe shumë prej tyre janë duke u përballur me 'tortura të rënda fizike dhe psikologjike”. Megjithatë vuajtja dhe shtypja e tyre do të përfundojë vetëm me përmbysjen e diktaturës fetare në vend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stampa Email

Copyright © 2020 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.