• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Shtune 07 Dhjetor 2019, 21:01:04.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Varfëria e Detyron Kampionen Iraniane të Çiklizmit t’i Drejtohet Shitjes në Rrugë

Shkruar nga Hamideh Taati 

Atousa Abbasi, mbajtësja e rekordit në çiklizmin e femrave në Iran, është detyruar të dalë në rrugë për të shitur në mënyrë që të fitojë bukën e gojës. Kjo për shkak të politikave të mjerueshme ekonomike të regjimit, të cilat e kanë shkatërruar plotësisht jetesën e iranianëve të rëndomtë.

Atousa Abbasi dhe bashkëshorti i saj, një ish-trajner çiklizmi, jetojnë në një parking të marrë me qera së bashku me fëmijën e tyre. Bashkëshorti i saj punon tani si shofer dhe transporton pasagjerë.

Atousa Abbasi është fituesja e parë femër e një medaljeje në turnetë aziatike. Ajo mban rekordin e shpejtësisë që në vitin 2014, por tani detyrohet të shesë në rrugë me fëmijën e saj tre-vjeçar me vete, në mënyrë që të fitojë bukën e gojës.

Në një video që qarkullon në mediat sociale, Abbasi thotë, “Gjatë tre viteve që nuk u mora me çiklizëm për të rritur fëmijën tim, askush nuk ka mundur ta thyejë rekordin tim.” Ajo tregon medaljet e shumta që ka fituar, duke shtuar se askush nuk i ka dhënë mbështetje.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.