• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 18 Shkurt 2020, 22:20:46.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

IRAN: Agjentët e inteligjencës torturojnë dhe vrasin dy burra

NCRI - Dy të rinj Iranian punëtore të Baluchi janë arrestuar tëMartën e shkuar me (2 Korrik) nga agjentët e regjimit Iranian, Disa orë më vonë Ministria e Inteligjencës në Chabahar i ka gjetur të vdekur duke gjetur dhe prova të torturës në trupin e tyre.
Ministria e Inteligjencës dhe Sigurisë së regjimit (MOIS) ka njoftuar se të dy kishin vdekur nga ataku kardiak.

Stampa Email

Dënohen me rrahje me kamzhik 480 persona pasi kanë ngrënë gjatë muajit të Ramazanit

NCRI - Të paktën 500 njerëz janë arrestuar dhe shumica janë dënuar me rrahje me kamzhik në Shiraz, në jug të Iranit, zëvendës prokurori i përgjithshëm i regjimit në qytet ka thënë: ata janë dënuar pasi kanë dështuar në vëzhgimin ditor të agjërimit gjatë muajit të shenjtë islamik të Ramazanit,
Të paktën dy vende në qytet shërbejnë ushqim për njerëzit gjatë ditës këta ishin vendosur në dy automjete ku më pas u konfiskuan nga ana e forcës paraushtarake bassij, kjo për të marrë masa të rrepta për të parandaluar njerëzit që thyejnë agjërimin gjatë ditës, tha Ali Keshavarzi.

Stampa Email

Regjimi Iranian i ka prerë duart dy të burgosurve

NCRI - Regjimi Iranian të dielën i ka prerë duart dy të burgosurve në burgun qëndror të Mashhad, në verilindje të Iranit.

Një nga viktimat, u identifikuar vetëm me inicialet M.E, ishte një banor 26-vjeçar i Mashhad-it,shkroi e përditshme shtetërore Khorasan të hënën. Viktima i dytë nuk është identifikuar; raporti thjesht deklaroi se ky njeri i ri u transferua nga provinca Khorasan Jonubi në të njëjtin burg ku është kryer denimi, në Mashhad.
Media shtetërore deklaroi se të dy burrat ishin dënuar për vjedhje.

Stampa Email

IRAN: Arrestohen 92 persona në restorant restorant gjate Ramazanit

NCRI - forcat e sigurisë Iraniane kanë bastisur një restorant në hotel dhe kanë arrestuar 92 të rinj dhe gra që janë kapur duke ngrënë dhe të pirë "në publik" në muajin e Ramazanit.

Hoteli në qytetin veriperëndimor të Tabrizit u kontrolluan të hënën. Menaxheri I restorantit së bashku me 41 vajza dhe 51 djem u arrestuan.

Ali Esmaeelpour, një shtetas zyrtar i lartë i forcave të sigurisë në qytet, ka konfirmuar për arrestimet. Ata të cilët janë arrestuar kanë referuar për gjyqësorin e regjimit për dënimin.

Stampa Email

Në Iran 74 gjuajtje me kamzhik plus burg për këdo që kapet duke ngrëne gjatë muajit të Ramazanit

NCRI - Një zyrtar i rangut të lartë gjyqësor i regjimit iranian ka kërcënuar se: cdokush në Iran që kapet duke ngrënë apo duke pire gjatë muajit të Ramazanit mund të dënohet me 74 goditje me kamzhik plus dhe të dënohet me burgim deri në dy muaj.
Dadkhoda Salari, prokurori i përgjithshëm në qytetin Kerman tha të premten: "Çdo individ që ha ose pi në vende publike mund të përballet me një burgim nga 10 ditë deri në dy muaj dhe me 74 rahje me kamzhik," njoftoi agjencia shtetërore e lajmeve Mehr.

Stampa Email

Iran: 32 të burgosur ekzekutohen në prag të muajit të shenjtë të Ramazanit

Transferimi i 22 të burgosurve përgatiten për tu ekzekutuar në Shiraz;merret vendimi me vdekje i më shumë se 10 të burgosur në Zahedan

NCRI - Xhelatët e regjimit Iranian kanë varur të paktën 32 të burgosur në prag të muajit të shenjtë të Ramazanit.

Të martën me 16 qershor njëzet e pesë të burgosur janë varur kolektivisht në Gohardasht (Raxhai Shahr) në Burgun e Karaj. Para kësaj, të hënën, katër të burgosur janë ekzekutuar në mënyrë kolektive në Burgun Qendror në të njëjtin qytet.

Stampa Email

Ekzekutohen Brënda ditës 35 të burgosur në Iran

Së bashku me intensifikimin e krizave të brendshme dhe të jashtme të regjimit Iranian dhe rritja e shpejtë e pakënaqësive sociale, cikli i ekzekutimit dhe torturimit është përshpejtuar në fashizmin fetar të pushtetit Iranian. Rregulli i liderit suprem të etur për gjak Khamenei ka qënë një makinë vrasëse ku vriste dhe shtypte mizorisht.

Stampa Email

Iran: Shtatë të burgosur janë ekzekutuar në Shiraz Transferohen 45 të burgosur në pritje të ekzekutimet të tyre

Në një tjetër krim anti njerëzore, xhelatët e regjimit iranian kanë varur shtatë të burgosur në Adel-Abad në burgun e Shirazit më 7 qershor. Këta të burgosurit ishin transferuar në izolim dy ditë më parë.
Të shtunën dhe të dielën, 45 të burgosur të dënuar me vdekje, duke përfshirë tre gra, u transferuan në izolim në qytetet e Karaj, Bandar Abbas dhe Urmia.

Stampa Email

Copyright © 2020 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.