• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Merkure 19 Shkurt 2020, 17:01:04.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Iran:Ekzekutimi i dy te burgosurave ne Qerchak

NCRI - xhelatët e regjimit Iranian ekzekutuan dy gra të burgosura më 30 Maj në burgun Qerchak në Varamin. Një prej viktimave, Fatemeh Mehrabani, 39 vjece e martuar nënë e dy fëmijëve, ajo kishte kaluar pesë vjet ne burgjet e regjimit Iranian për para se të ekzekutohej. Më 30 maj të dyja janë transferuar në heshtje para se të ekzekutoheshin.

Stampa Email

IRAN: 16 Të burgosur u varën të hënën më(1 Qershor, 2015)

NCRI – Regjimi klerik anti njerëzor i pushtit të Iranit ka varur të paktën 16 të burgosur më 1 qershor në qytetet Karaj dhe Orumiyeh.
Të paktën një grup prej dymbëdhjetë të burgosurish janë varur në burgun Ghezel Hessar në qytetin e Karaj. Ata ishin transferuar në izolim më 30 maj duke pritur ekzekutimin e tyre.

Stampa Email

Iran: Mbi 60 të ekzekutuar për 10 ditë

NCRI - Të paktën katër apo më shumë të burgosur janë varur në 10 ditët e fundit në të gjithë qytetet e Iranit - duke rritur numrin e përgjithshëm të viktimave të 63 të burgosurve.
Informacioni i marrë nga burimet brenda Iranit tregon se dy të burgosur janë varur të dielën e kaluar në burgun Shahab në qytetin Kerman. Një njeri i identifikuar si Norouz Basiri u var në burgun kryesor në qytetin e Tabrizit. Një burrë 35-vjeçar u var të enjten në qytetin e Gachsaran në jug të Iranit.

Stampa Email

Iran: Dhjetra te ekzekutuar ,presioni ritet

Xhelatët e Regjimit Iranian kanë ekzekutuar të paktën 22 të burgosur në një nga burgjet e shumta në Iran gjatë periudhës tre ditor nga data 23-25 maj.
Viktimat që ishin varur në burg Ghezel Hessar në qytetin e Karaj përfshirë nëntë burra të cilët janë identifikuar si: Mohammad Barani, Asghar Koshki, Haj Ahmad Ibarahimi, Masud Zibaei, Karim Bagheri, Ahmad Rabdoust, Abas Ameri, Bakhshi Bameri Fooladzehi dhe Mehran Balouchzahi .

Stampa Email

IRAN: 37 Të Burgosur Ekzekutohen në 3 ditë

NCRI – nga 19 deri në 21 Maj, regjimi anti njerëzore klerik në Iran ekzekuton 37 persona në burgje dhe në rrugët e qyteteve të ndryshme.

Tre të burgosur u ekzekutuan në publik në qytetet e Qouchan, Minab dhe Shiraz. Ekzekutimi në Minab është kryer në fushën e futbollit të qytetit për të intensifikuar më tej atmosferën e frikës në mesin e të rinjve. Në Shiraz, një i burgosur që u dënua me vdekje dhe para ekzekutimit ai mori 111 rrahje me kamzhik.

Stampa Email

Iran: I burgosuri varet ne fushën e futbollit

Xhelatet e regjimit Iranian kanë varur rreth dhjetë të burgosur duke përfshirë dhe një në publik në një fushë futbolli ,ditën e Martë.
Sipas një raporti nga e përditshmia Jomhouri Islami, një burrë u var në fushën e futbollit të komunës në qytetin e MINAB. Viktima u identifikua si AyobTorkamani.
Komisioni ndërkombëtar i futbollit ka paralajmëruar më herët regjimin Iranian në lidhje me ekzekutimet e të burgosurve në fushat e futbollit.

Stampa Email

NCRI -Komiteti i Grave bën thirrje për lirimin e menjëhershëm të Narges Mohammadi

Narges Mohammadi, një aktiviste e të drejtave të njeriut , ka shkuar në grevë urie për të protestuar mohimin e të drejtës së kujdesit mjekësor dhe medikamentet për të cilat ajo ka nevojë .

NCRI - Znj Narges Mohammadi, një aktiviste e të drejtave të njeriut, ka shkuar në grevë urie te hënen me 18 Maj, për të protestuar refuzimin e të drejtës së trajtimit mjekësor si dhe medikamentet për të cilat ajo ka nevojë. Asaj i është mohuar e drejta për të marrë mjekimin dhe kjo ka cuar në përkeqësimin e shëndetit të saj ,barnat duhet të përdoren në baza ditore sipas përshkrimit të mjekut . Dje zemra e saj kishte rrahje të forta dhe luhatje që arritën deri në atë pike sa shoqet e qelise e cuan atë 6 herë në klinikën e burgut Evin , por xhelatët vazhdojnë të rrefuzojnë ndihmën themelore për mjekim.

Stampa Email

IRAN: Kundravajtësi i mitur përballet me ekzekutimin e pashmangshëm

Amnistia Internacionale i bëri thirrje regjimit Iranian për të ndalur ekzekutimin e një djali 24-vjeçar, ai është në rrezik ekzekutimi për një krim te cilin e ka kryer nën moshën 18 vjeçare.

Hamid Ahmadi, i cili ka qenë i dënuar për therjen e një njeriu gjatë një përleshjeje me një grup, gjë e cila ka ndodhur në moshën 16 vjeçare të sipërpërmëndurit.

Stampa Email

IRAN: Shtatë të burgosur të varur në Shiraz

Në një burg në qytetin jugor të Shirazit, xhelatët e regjimit Iranian kanë varur fshehurazi shtatë të burgosur të Dielën dhe të Martën.

Ekzekutimet u zhvilluan në burgun e Adelabad të Shirazit në dy grupe prej tre dhe katër të burgosurish. Identiteti i asnjërit prej të burgosurve nuk është i njohur dhe nuk ka asnjë burim zyrtar që regjimi Iranian të ketë njoftuar mbi ekzekutimet.
Pas disa ditësh, disa ekzekutime janë kryer në një numër qytetesh, përfshirë Qazvin ku u ekzekutua një burrë dhe në burgun qëndror të Mashhad, një djalë i ri u var. Për më tepër, gjashtë të burgosur janë varur në burgun Orumiyeh më 6 Maj.

Stampa Email

Copyright © 2020 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.