• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Shtune 07 Dhjetor 2019, 21:01:04.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Grupet e të Drejtave Njerëzore Nxisin OKB-në që t’i Kërkojë Llogari Regjimit Iranian për Masakrën e 1988-ës

 

Shkruar nga Hamideh Taati më 17 shtator 2019.

Grupe të shumta të të drejtave njerëzore me Status Konsultativ në Këshillin e Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut i kanë bërë thirrje Komisioneres së Lartë të OKB-së për të Drejtat e Njeriut, Michelle Bachelet, që të mbështesë nisjen e një misioni të pavarur të gjetjes së fakteve lidhur me masakrën e mijëra të burgosurve politikë në 1988-ën në Iran.

Stampa Email

Iran: 3.5 Milion Punëtorë në Punishtet e Tregut të Zi Lihen në Harresë

Në një rrëfim tronditës më 11 shtator 2019, Ali Khoda’i, një anëtar i Këshillit Suprem të regjimit për Punën tha për  agjencinë e lajmeve Tasnim, e cila është e lidhur me Forcën terroriste Qods të Gardës Revolucionare, “3.5 milion punëtorë punojnë nëpër punishte të tregut të zi. Statistikat e tyre nuk regjistrohen askund. Këto punishte janë jo-zyrtare dhe të pashënuara.

Stampa Email

Regjimi Iranian Dënon 86 Protestues me Kamxhik dhe Burg

Shkruar nga Shkrimtar i Stafit

Regjimi iranian ka dënuar 86 njerëz me një total prej 2,580 goditjesh me kamxhik dhe 344 muajsh burg për faktin që kanë protestuar kundër ndryshimit të drejtimit të drejtimit të ujit për në Fabrikën e Çelikut të Isfahanit, e cila është e lidhur me Gardën Revolucionare.

Stampa Email

Këshilli i OKB-së për të Drejtat Njerëzore Nxitet të Hetojë Masakrën e 1988-ës në Iran

 

Shkruar nga Hamideh Taati 

Përfaqësuesit e organizatave ndërkombëtare jo-qeveritare po e ngrenë zërin kundër abuzimeve me të drejtat njerëzore që kryhen nga regjimi i Iranit dhe po bëjnë thirrje për një hetim të Kombeve të Bashkuara lidhur me masakrën e të burgosurve politikë në 1988-ën, në seancën e 42-të të Këshillin e të Drejtave Njerëzore të OKB-së në Gjenevë.

Stampa Email

Iran: Vdekjet e Punëtorëve në Shtim e Sipër për Shkak të Politikave Anti-Punëtor të Regjimit

Të paktën 10 punëtorë kanë humbur jetën në punë

Të dielën dhe të martën, më 8 e 10 shtator 2019, të paktën 10 punëtorë humbën jetën në aksidente tragjike të lidhura me punën në qytete të ndryshme, për shkak të politikave anti-punëtor të regjimit klerikal, ku përfshihet mungesa e pajisjeve e kërkesave minimale të sigurisë. Për shkak të këtyre mungesave, një numër i madh punëtorësh vazhdojnë të lëndohen apo të humbin gjymtyrë në vendin e punës.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.