• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Marte 17 Shtator 2019, 18:29:01.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Regjimi Iranian Var Shtatë të Burgosur

 

Shkruar nga Mansoureh Galestan 

Regjimi Iranian ka varur të paktën shtatë të burgosur ditët e fundit, sipas një grupi që monitoron situatën e të drejtave të njeriut brenda vendit.

Monitoruesi i të Drejtave Njerëzore në Iran raportoi të martën se dy të burgosur ishin varur të shtunën, më 10 gusht, në burgun qendror të Mashhad, sipas një raporti në të përditshmen e Khorasan të dielën. Media shtetërore nuk i ka identifikuar viktimat me emër por ka thënë se do të publikojë një raport të plotë në ditët që vijojnë.

Stampa Email

Rezistenca Iraniane Bën Thirrje për Lirimin e të Arrestuarve në Mashhad më 11 Gusht

Fashizmi fetar që sundon Iranin, më 11 gusht 2019, arrestoi Hashem Khastar-in, një përfaqësues i mësuesve, si dhe një numër personash të tjerë që kërkonin dorëheqjen dhe rrëzimin e Khamenei-t, Liderit Suprem të regjimit klerikal. Ata ishin mbledhur përpara një gjykate në Mashhad për të mbështetur një individ tjetër që bënte thirrje për heqjen e Khamenei-t, në kohën kur u arrestuan.

Stampa Email

Forcat Ushtarake të Ali Khamenei-t Vrasin Protestuesit në Mahmoudabad të Provincës Mazandarun

Thirrje ndërkombëtare për dënimin e të qëlluarit mbi civilë të pafajshëm dhe vrasjes së tyre

Të shtunën, një numër njerëzish në Mahmoudabad të provincës veriore të Mazandarun protestuan kundër konfiskimit të tokave të tyre nga forcat ushtarake të Khamenei-t. Ata kërkuan rikthimin e tokave të tyre. Por forcat ajrore të mullahëve hapën zjarr mbi njerëzit e paarmatosur duke vrarë e plagosur disa prej tyre.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.