• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Hene 18 Nentor 2019, 19:18:45.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Burgu Qendor i Urmias në Iranin veri-perëndimor

Burgu Qendor i Urmias në Iranin veri-perëndimor

Raportim nga PMO/MEK

Iran, 17 tetor 2019—Dy të burgosur politikë të quajtur Ibrahim Khalil Sedighi Hamedani dhe i biri, Salar, po e vazhdojnë grevën e urisë në Burgun Qendor të Urmias në Iranin veri-perëndimor, tregojnë raportet. Dy të burgosurit e nisën grevën e tyre më 25 shtator, në protestë ndaj dënimit të secilit prej tyre me 19 vite prapa hekurave.

Stampa Email

Mbështetësit e MEK përkujtojnë viktimat e masakrës së 1988-ës në shtete të ndryshme

Londër-Mbështetësit e MEK nderojnë viktimat e masakrës së 1988-ës përpara parlamentit britanik

Raportim nga PMOI/MEK

Europë, 13 tetor 2019—Në Ditën Botërore Kundër Dënimit me Vdekje, mbështetësit e Organizatës së Muxhahedinëve të Popullit të Iranit (PMOI/MEK) mbajtën ceremoni në Mbretërinë e Bashkuar e në Hollandë, dhe përkujtuan viktimat e një ekzekutimi masiv të të burgosurve iranianë.

Stampa Email

Kushtet humanitare përkeqësohen në burgjet e Iranit

Kushtet e rënda të burgjeve në Iran

Iran, 12 tetor 2019—Raportet që vijnë nga brenda Iranit flasin për rritje të presionit kundër të burgosurve iranianë dhe për përkeqësim të kushteve humanitare e të të drejtave njerëzore brenda burgjeve të Iranit. Muajt e fundit, regjimi ka përdorur masa të ndryshme për të shkaktuar frikë në shoqëri dhe për t’i shkurajuar njerëzit nga pjesëmarrja në protestat që vazhdojnë në pjesë të ndryshme të Iranit.

Stampa Email

Regjimi i Iranit Renditet i Pari për Ekzekutimet per Kapita

Regjimi i Iranit mban rekordin famëkeq si ekzekutuesi i parë në botë per kapita. Ai renditet gjithashtu i pari për numrin më të madh të ekzekutimeve të të miturve në botë. Gratë janë gjithashtu viktima të dënimit me vdekje në Iran, ku të paktën nëntë gra janë ekzekutuar vetëm në periudhën që nga mesi i qershorit.

Stampa Email

IRAN: Në Përvjetorin e Kryengritjes së 27 Shtatorit, u Është Vënë Flaka Simboleve dhe Qendrave Represive të Regjimit në Qytete të Ndryshme

Në përvjetorin e kryengritjes së 27 shtatorit 1981 në Teheran, të rinjtë rebelë u vunë flakën posterave të mëdhenj të Khomeini-t, Khamenei-t dhe disa bazave të Gardës Revolucionare (IRGC) dhe Bassij në qytete të ndryshme nëpër Iran nga 22 shtatori deri më 27 shtator 2019. Të rinjtë ngjitën gjithashtu fotografi të Lidershipit të Rezistencës Iraniane nëpër mure e mbikalime të qyteteve të ndryshme, si dhe tabela me sllogane anti-qeveritare si Vdekje Khamenei-t, Rroftë Liria dhe Demokracia, si dhe Liri me Maryam Rajavi-n.

Stampa Email

Grupet e të Drejtave Njerëzore Nxisin OKB-në që t’i Kërkojë Llogari Regjimit Iranian për Masakrën e 1988-ës

 

Shkruar nga Hamideh Taati më 17 shtator 2019.

Grupe të shumta të të drejtave njerëzore me Status Konsultativ në Këshillin e Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut i kanë bërë thirrje Komisioneres së Lartë të OKB-së për të Drejtat e Njeriut, Michelle Bachelet, që të mbështesë nisjen e një misioni të pavarur të gjetjes së fakteve lidhur me masakrën e mijëra të burgosurve politikë në 1988-ën në Iran.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.