• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Hene 27 Janar 2020, 15:14:32.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Shqipwria Mbyll Qendrwn e Regjimit Iranian pwr Trajnim Spiunazhi dhe Terrorizmi, Fondacionin Saadi, pas Dwbimit tw Dy Diplomatwve Terroristw të Teheranit

Ministrja shqiptare e Arsimit, Sportit dhe Rinisw ka nxjerrw njw urdhwr pwr mbylljen e menjwhershme tw tw ashtu-quajturit Fondacioni Saadi tw regjimit iranian nw Tiranw.

Shkruar nga Sekretariati i Kwshillit Kombwtar tw Rezistencws sw Iranit (NCRI) mw 26 janar 2020.

Pas dwbimit tw dy diplomatwve terroristw tw regjimit klerikal nga Shqipwria, Ministrja e vendit pwr Arsimin, Sportin dhe Rininw nxori njw urdhwr pwr mbylljen e menjwhershme tw tw ashtu-quajturit Fondacioni Saadi tw regjimit iranian nw Shqipwri.

Stampa Email

Shqipëria Mbyll të Ashtu-Quajturën Qendër Kulturore të Regjimit Iranian

Kolegji Saadi në Tiranë është mbyllur, si një nga institucionet fondamentaliste që shërbente si mbulim për regjimin iranian.

Qeveria shqiptare ka mbyllur kolegjin “Saadi” të regjimit iranian në Tiranë të enjten. Kjo e ashtu-quajtur qendër kulturore ishte një qendër e regjimit për eksportimin e Ekstremizmit. Kjo e ashtu-quajtur shkollë drejtohej nga njëri prej dy diplomatëve të regjimit iranian që janë dëbuar së fundmi nga Shqipëria si "persona të padëshirueshëm."

Stampa Email

Regjimi i Iranit aprovon 200 milion euro shtesë të buxhetit për forcën e kodeve terroriste për eksportimin e terrorit dhe luftës në rajon

Shkruar nga Sekretariati i Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI) më 08 Janar 2020.

Ali Larijani, ish komandanti i IRGC dhe zëdhënësi aktual i regjimit Iranian Majlis (parlamenti), njoftoi se me miratimin personal të Kryetarit Suprem të regjimit, Ali Khamenei, parlamenti ka miratuar një shtesë prej 200 milion eurosh për buxhetin e forcës terroriste të Qods nga "Fondi Kombëtar i Zhvillimit" të vendit për dy muajt e fundit të vitit kalendarik iranian.

Stampa Email

SHBA do të Japë një Përgjigje “Decizive" ndaj Sulmeve nga Proksit e Regjimit Iranian në Irak - Mike Pompeo

Mike Pompeo ka paralajmëruar regjimin e Iranit. Kjo në një kohë kur regjimi ndodhet në një rrugë qorre për shkak të protestave mbarëkombëtare në Iran dhe rrënimit ekonomik, si dhe pas kërcënimit për operacione terroriste kundër vendeve të rajonit.

Sekretari i Shtetit i Shteteve të Bashkuara, Mike Pompeo, e ka paralajmëruar regjimin iranian se çdo sulm ndaj amerikanëve dhe aleatëve të tyre do të marrë një përgjigje "decizive".

Stampa Email

Pozicioni i MEK Lidhur me Pranimin nga Ali Shamkhani për Masakrën ndaj Protestuesve Iranianë

Ali Shamkhani, Sekretar i Këshillit Suprem të Sigurisë Kombëtare të regjimit iranian

Zyrtarë të lartë të regjimit pranojnë përmasat e masakrës ndaj protestuesve iranianë

Ali Shamkhani, Sekretar i Këshillit Suprem të Sigurisë Kombëtare të regjimit iranian, më 12 dhjetor 2019, e pranoi masakrën brutale ndaj protestuesve gjatë kryengritjes së fundit.

Stampa Email

SHBA Vë Sanksione mbi Anëtarin e ‘Komisionit të Vdekjes’ të Masakrës së 1988-ës në Iran

Shkruar nga Shkrimtar i Stafit më 06 nëntor 2019.

Më 4 nëntor 2019, Departamenti amerikan i Thesarit sanksionoi Shtabin e Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të regjimit iranian dhe nëntë individë, duke përfshirë Ebrahim Raisi-n, i cili ka qenë më parë anëtar i "komisioneve të vdekjes" që kanë qenë përgjegjëse për masakrën e 1988-ës ndaj mijëra të burgosurve politikë.

Stampa Email

SHBA Vë Sanksione mbi Anëtarin e ‘Komisionit të Vdekjes’ të Masakrës së 1988-ës në Iran

Shkruar nga Shkrimtar i Stafit më 06 nëntor 2019.

Më 4 nëntor 2019, Departamenti amerikan i Thesarit sanksionoi Shtabin e Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të regjimit iranian dhe nëntë individë, duke përfshirë Ebrahim Raisi-n, i cili ka qenë më parë anëtar i "komisioneve të vdekjes" që kanë qenë përgjegjëse për masakrën e 1988-ës ndaj mijëra të burgosurve politikë.

Stampa Email

Terroristët Pranojnë se Kanë Spiunuar mbi MEK-un në Territorin Amerikan për Regjimin Iranian

Shkruar nga Shahriar Kia më 06 nëntor 2019.

Dy agjentë të regjimit iranian të arrestuar vitin e shkuar në Shtetet e Bashkuara për spiunazh mbi anëtarë të opozitës iraniane Organizata e Muxhahedinëve të Popullit të Iranit (PMOI), ose Mujahedin-e Khalq (MEK), i kanë pranuar akuzat kundër tyre, shpalli të martën, më 5 nëntor 2019, Departamenti amerikan i Drejtësisë (DOJ).

Stampa Email

Copyright © 2020 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.