• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Djele 13 Tetor 2019, 15:21:54.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Depot e Raketave të Regjimit Iranian Zbulohen në Siri

Nga Amir Taghati

Depot e fshehta dhe fabrikat e raketave të regjimit iranian në Siri janë zbuluar të shtunën nga oficerë të opozitës siriane, të cilët thonë se Korpusi i Gardës Revolucionare iraniane (IRGC) e ka zhvendosur tashmë bazën e udhëheqëjes së tij nga Damasku në zonat malore në veri të kryeqytetit pas sulmeve më të fundit nga Izraeli.

Studimi që i gjeti këto vende të fshehta iraniane u krye nga Fronti Kombëtar i Çlirimit, një grup disident sirian që përmban rreth 150 oficerë dhe që tani është nën komandën e Fateh Hassoun.

Pse është i përfshirë regjimi iranian në Siri?

Ka dy arsye kryesore pse regjimi i Iranit është përfshirë në luftën civile të Sirisë, dhe të dyja këto arsye kanë lidhje me qëllimin e Regjimit për ta konsoliduar pushtetin e tij. Së pari, Regjimi Iranian e sheh Sirinë thjesht si njërën prej provincave të tij dhe dëshiron të ketë pushtet të plotë mbi këtë vend. Shpreson ta bëjë këtë duke e kthyer diktatorin Bashar Assad në një kukull.

Regjimi iranian donte gjithashtu ta shkurajonte popullin iranian që të mos ngrihej për t’i përmbysur mullahët, por kjo nuk ka funksionuar

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.