• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Shtune 07 Dhjetor 2019, 21:01:04.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Lideri Suprem i Regjimit Iranian i Përjashton Bisedimet me SHBA-në në Çfarëdo Niveli

Udhëheqësi Suprem i regjimit iranian shpalli të martën se “nuk do të ketë asnjë bisedim me SHBA-në në asnjë nivel” — komente që me sa duket kanë për qëllim t’i japin fund çdo spekulimi lidhur me një takim të mundshëm SHBA-Iran midis Presidentit të regjimit Hassan Rouhani dhe Presidentit amerikan Donald Trump në Kombet e Bashkuara nga fundi i këtij muaji.

Stampa Email

IRAN: SHBA Sanksionon IRGC-në dhe Terroristë të Tjerë

Shtetet e Bashkuara shpallën sanksione të reja me në shënjestër një “gamë të gjerë terroristësh e mbështetësish të tyre”, duke përfshirë Forcën Quds të Korpusit të Gardës Revolucionare Islamike (IRGC) të regjimit iranian, Hamas, al Qaeda, dhe Shtetin Islamik, të martën, në vigjilje të 18-vjetorit të sulmeve të 11 Shtatorit.

Stampa Email

'Bombat, Vrasjet, dhe Marrjet Peng Janë Pjesë e ADN-së së Regjimit Iranian' – Ambasadori Ken Blackwell

Regjimi iranian është përshkruar virtualisht dhe në mënyrë universale si sponsori kryesor shtetëror i terrorizmit në botë. Por kjo nuk do të thotë që të gjithë ata që kanë rol në formimin e politikave ndaj regjimit e kuptojnë si duhet këtë kërcënim, argumenton Ambasadori Ken Blackwell. Vitin e shkuar janë neutralizuar disa kërcënime terroriste në tokën europiane.

Stampa Email

SHBA Vë Sanksione mbi Rrjetin Terrorist të Regjimit Iranian, Etiketon Bankën e Libanit të Lidhur me Hezbollah-un si një 'Terroriste Globale'

Të enjten, Zyra e Kontrollit të Aseteve të Huaja (OFAC) e Departamentit amerikan të Thesarit vuri sanksione mbi katër ndihmues financiarë përgjegjës për lëvizjen e dhjetëra miliona dollarëve midis Forcës Qods të Korpusit të Gardës Revolucionare Islamike (IRGC-QF) të regjimit iranian dhe Brigadave Izz-Al-Din Al-Qassam të Hamas-it në Gaza.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.