• English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian
 • Last Modified: Djele 13 Tetor 2019, 15:21:54.
 • English
 • French
 • Deutch
 • Italian
 • Arab
 • Spanish
 • Albanian

Inteligjenca e Afrikës së Jugut zbulon komplotin e regjimit të Iranit për vrasje dhe dredhi me sanksione

Regjimi Iranian është duke përdorur kompani kryesore dhe kanale sekrete jozyrtare që të anashkalojë sanksionet dhe të fitojnë materiale për prodhimin e armëve dhe për industri të tjera, sipas dokumentave që rrjedhin nga Inteligjenca e Afrikës së Jugut.
Zbulesat nga kanali lajm Lindja e Mesme Al-Jazeera vë në dukje se si Teherani po kërkon të shmanget kufizimeve tregtare të vendosura nga komuniteti ndërkombëtar, një përgjigje e regjimit për të dhënat e tmerrshme të drejtave të njeriut, sponsorizimin e terrorizmit dhe kërkimin për një bombë bërthamore.

Stampa Email

Këshilli i Sigurimit i OKB-u thote iranianeve - rebelët e Houthi te mbeshtetur të japin dorëheqjen në Jemen

Këshilli I Sigurimit I OKB-se të dielën miratoi unanimisht një rezolutë që kërkon që rebelët të cilët janë të sponsorizuar/mbeshtetur nga regjimi iranian te heqin dore menjëherë nga kontrolli i qeverisë së Jemenit.
Rezoluta e mbeshtetur nga 10 vende dhe e miratuar nga të gjitha (15).Këshill kërkon që rebelët Houthi "menjëherë dhe pa kushte" te tërheq forcat nga institucionet qeveritare.

Stampa Email

Rezistenca Iranian dënon vdekjen misterioze të prokurorit Argjentinase

Komiteti i Punëve të Jashtme të Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI) dënon fuqishëm vdekjen e dyshimtë të prokurorit Argjentinas Alberto Nisman dhe ofron ngushëllimet e saj për të afërmit dhe miqtë e tij.

Në rrugën e drejt dhe rolin e saj të rëndësishem për hetimin në lidhje me terrorizmin e regjimit Iranian, Komiteti i punëve të jashtme të NCRI-së bën thirrje për nisjen e një hetimi ndërkombëtar dhe të pavarur mbi vdekjen misterioze të Z. Alberto Nisman dhe bërjen publike të hetimeve.

Stampa Email

NCRI dënon sulmin terrorist në Charlie HEBDO në Paris

Charlie Hebdo: sulm me armë në selinë e revistën, vriten 12 persona.

Të paktën dy persona të armatosur sulmuan selinë e revistës satirike Charlie HEBDO në Paris, të mërkurën, më datë 7 Janar në 11:30. Sipas Prokurorisë dymbëdhjetë njerëz vdiqën dhe gjashtë janë plagosur seriozisht. Dy policë ishin në mesin e të vdekurve. Sulmuesit janë në arrati.
Komiteti i çështjeve të jashtme të NCRI-së dënon ashpër vrasjen dhe gjithashtu përdorimin ekstrem të dhunës.
Sulm frikacak mbi gazetarët të pafajshëm nën çdo pretekst është një krim i urryer dhe në kundërshtim me vlerat e mësuara nga Islamit dhe të gjitha fetë e tjera të mëdha. Ne ofrojmë ngushëllimet tona dhe shprehim solidaritetin tonë me familjet e viktimave

Stampa Email

Rezistenca Iranian mirëpret Traktatin e Armëve të Tregtisë, bën thirrje për ndalimin e transferimit të armëve tek mullahët

Transferimi i armëve në Irak duhet të ndalet derisa siguria e refugjatëve iranian në Kampin e Lirisë dhe civilëve të tjerë të pafajshëm të jetë e garantuar.
NCRI - Rezistenca Iranian mirëpret zbatimin e Traktatit e Tregtisë Globale së Armëve, si një hap i rëndësishëm drejt paqes dhe sigurisë globale dhe u bën thirrje palëve shtetërore që menjëherë të ndalojnë transferimin e armëve, pjesët e armëve dhe komponentë të mullahëve në pushtetin e Iranin dhe kërkon ndalimin e shitjes ose të transferimit të armëve në Irak derisa të garantohet siguria e anëtarëve të opozitës Iraniane në Kampin e Lirisë, si dhe civilëve të tjerë të pafajshëm.

Stampa Email

Copyright © 2018 NCRI - National Council of Resistance of Iran. All Rights Reserved.