Sunday, May 22, 2022

EDITORIAL: Një fitore historike për të drejtat e njeriut

Shkruar nga Bordi RedaktuesNë një vendim historik javën e kaluar, një gjykatë federale zvicerane urdhëroi rihapjen e hetimeve për vrasjen e një prej avokatëve...

Kriza Ekonomike e Iranit: Mafia e Arit e IRGC-së

Irani është krizën më të rëndë ekonomike që ka kaluar ndonjëherë gjatë regjimit të mullahëve. Edhe pse ka shumë spekulime se pse kjo krizë...

Iran: Kabineti i Ebrahim Raisi-t Demonstron Prioritete Malinje

Presidenti i ri i regjimit iranian Ebrahim Raisi zhvilloi mbledhjen e parë të kabinetit të tij të enjten, një ditë pas miratimit nga parlamenti i përzgjedhur...

Paneli i Ekspertëve Ligjorë kërkon Llogaridhënie për Presidentin e Ri Inagurues të Iranit

Konferencë Informuese Virtuale nga NCRI-SHBA: Sfidat që Paraqet Ebrahim Raisi, një Vrasës i Njohur Të enjten më 5 gusht 2021, Zyra Përfaqësuese në SHBA e...

Plani i censurimit të internetit në Iran: Media shtetërore paralajmëron për pasojat e saj

  Disa ditë para inaugurimit të presidentit të ri të mullahëve, Ebrahim Raisi, shumë qytete në të gjithë Iranin ishin dëshmitarë të protestave. Këto protesta...

Iran: Fermerët e Isfahan-it Protestojnë, Duke Rezistuar ndaj Sulmit të Forcave Represive SSF

Dita e 19-të e grevës së punëtorëve me kontratë të industrisë petrokimike dhe të naftës në 87 rafineri dhe komplekse, në 26 qytete. Vazhdojnë protestat...

Mediat Shtetërore të Iranit e Pohojnë Përkeqësimin e Krizave Ekonomike

Pak ditë pas farsës së zgjedhjeve të regjimit, mediat shtetërore të Iranit e kanë pranuar ekzistencën e krizve e konomike të vendit dhe faktin...

Zgjedhjet në Iran 2021: Nevoja e Khamenei-t për të Krijuar një Regjim Unipolar dhe...

  Për ta konsoliduar regjimin, Lideri Suprem Ali Khamenei ka përdorur Këshillin e Gardianëve për të skualifikuar shumicën e kandidatëve të farsës së zgjedhjeve presidenciale të Iranit. Të eliminuarit...

Iran – Njësitë e Rezistencës dhe Mbështetësit e MEK Nxisin Bojkot të Farsës së...

Teheran – Veprimtaritë e Njësive të Rezistencës dhe mbështetësve të MEK, thirrje për bojkot të farsës së zgjedhjeve presidenciale të regjimit – “Massoud Rajavi:...

Audio e Zarif-it, Goditje Fatale dhe e Dhimbshme për Qeverinë e Iranit

  Është e qartë nga bisedat, blogjet, artikujt e gazetave, diskutimet, reagimet, dhe shprehjet e shumë zyrtarëve iranianë, se publikimi i audios së ministrit të...